Nuffnang Adds

Saturday, November 7, 2015

Aku Tewas~

Salam Semua,

...............................ok, sambung cerita haritu.............


Selama 6 ari aku kat ward, aku mmg xlalu makan...minum air manis pon xlalu. Macam ni rupenya rasa demam denggi. Demam tu da semestinya la, suhu cecah 40 darjah celcius. Berdiri pon pening2, rasa mcm atas kapal je. Sepanjang tempoh aku warded tu aku try jugak pam susu, tapi disebabkan aku xmakan ape, hanya bergantung pada air kosong semata2, jadi susu aku drop mendadak...Satu lagi bende yang bole buat aku down..Nasib baik stok ebm aku cukup time tu. Bile da kuar wad, aku mula balik dari bawah...Mula kumpul balik walaupon sikit. Dulu pernah 8oz sekali pump, then drop 1.5oz sekali pump...lama2 naik balik, 4oz sekali pump..Tapi sehari aku cume mampu bekalkan 8oz je,. Tapi xlama lepas tu susu aku drop balik..Stress agaknye..Aku da xmampu nak bekalkan ape2, cume mampu direct feed je bile balik kerja..Arif stop menyusu waktu usianya baru 10bulan..Sedih!

Hubby pernah mintak nak tolong jagekan Haziq kat Penang sb die kesian tengok aku harung jaga anak sorang2. Tapi aku tak sanggup nak jauh ngan Haziq. Sungguh xsanggup, walaupon aku konon2 mcm da tekad packing beg Haziq, konon bole balik same2 ngan hubby nek bas. Akhirnya aku tewas dengan naluri keibuan aku. Biarlah aku susah, asalkan anak2 ade depan mate.

Yang paling aku kesian, bile aku pisahkan Haziq dengan abah die. Haziq memang manje sangat ngan hubby, dulu2 tiap petang hubby bawak Haziq meronda naik moto, gurau2 ngn Haziq, tapi bile Haziq dengan aku, aku focus kat adik je. Yela, Arif baru pandai merangkak. Jenuh nak kepong, sedangkan Haziq jugak perlukan perhatian dari aku. Tapi aku plak balik keja selalu marah2 Haziq. Sumpah sampai sekarang aku rase menyesal sebab selalu ketepikan die. Tantrum die menjadi-jadi. Aku pergi mane2 pon mesti ade saje mate yang menjeling dan menggeleng tengok teletah Haziq. Sedih tau tak! Time tu aku sedar yang Haziq kurang perhatian, kurang kasih sayang sebab tu die selalu tunjuk perasaan.

Berat sebenarnya tanggungjawab aku bila terpaksa PJJ ngan hubby. Bukan semua orang mampu nak PJJ. Aku tabik spring pada mak2 yang PJJ ngn hubby. Dan aku tewas, akhirnye terpaksa ku lempar jugak resign letter..Aku tewas bile Haziq ngan Arif bergilir2 demam. Aku nak pergi klinik tengah2 malam xberani, kang takut ade yang aim plak. Lagi aku tewas bile Haziq tido pelok hp (wallpaper pic hubby).

Bukan mudah untuk aku buat keputusan berhenti kerja. Lagi2 aku belum dapat tawaran kerja dari mana2 company. Tapi demi keluarga, demi anak2 aku tabahkan hati. Allah pasti akan ganti yang lebih baik. InsyaAllah.

Ini la nasib kami yang kerja dlm sektor pembinaan ni. Terpaksa ikut projek. Berpindah randah. Sekian.



Nota kaki :- Pssstt....lebih aku tewas bile hubby kate die sunyi. Hah, bab ni aku paling takut. Dari bende yang aku xnak terjadi, ade baiknye aku benti keje balik kepangkuan suami. hahaha



(◕‿◕✿)

X.O.X.O.


2 comments:

cik hani said...

Insyaallah ada rezeki lain untuk awak.. duduk bersama dgn suami pun dikira rezeki.

dira said...

sunyi oooo...
tapi betul tu....

dpt kerja dekat ngan suami tu satu anugerah....
yang penting... anak n suami depan mata..
orang lain nk kata apa lantak la.....