Nuffnang Adds

Monday, April 4, 2016

Lama Menyepi??

Salam semua..,

Kebelakangan ni aku terima byk pm di fb tanya kanapa aku da lama tak update blog.
Aku bukan pure-pure busy, sumpah tak.. Tapi memang tak sempat nak update..
Nk update entry pon xde gamba...-hambar-suram-boring- klo xde gamba.
Korang bukan nak baca sgt pon, nak tgk gamba je kan? Kan..kan..kan....?? miahaha

Sebabnya kalo keluar mana2 hp dok dalam handbag..dok la diam2 sampai aku balik uma nanti.
Nak update kedai makan best2 pon...aku da lama tak makan y best2..
Nak update resipi sedap2 pon, aku da lama tak masak sedap2 (maksud aku y lain dr lain..aku masak ape2 pon memang sedap.huahaha).
Nak update tempat2 menarik pon, aku da lama tak jalan2.
hapekah???

Aku dalam fasa nak sesuaikan diri dgn bisness jahitan. Jadi masa aku sgt terhad.
Hujung minggu dok rumah je. Golek2 ngan anak2 sebab hari lain aku da sibuk kerja + menjahit.
Petang2 sikit ajak hubby makan laksa tepi pantai. Ok la tu. Budak2 bukan pandai mintak sangat, janji ko spend quality time dengan dorg.
Paling tak pon, bawak Haziq g Mydin die da seronok da.. Dapat beli buku warna die banyak2.

Selalunya cuti sabtu & ahad aku jarang menjahit waktu siang. Aku akan menjahit belah pagi, dari lepas subuh sampai anak2 aku da bangun.
Sebab bila dorg bangun je, aku terus stop menjahit.
Pastu da malam2 sikit baru aku sambung menjahit balik.

Doakan aku......~
Haziq darjah 1 nanti (2018) aku nak benti kerja (kalo dapat benti awal lagi bagus)..
Nak dok rumah menjahit..
Tgh hari ambil Haziq dari sekolah, ambil Iman dari tadika...
Makan tgh hari sama2 pastu hantar Haziq KAFA plak sebelah petang.
Aku nak buat semua tu...
Takmo transit mana2, takmo ambil van sekolah...Bukan kedekut, tapi aku nak rasa sendiri...
Dulu2 abie yang hantar aku g sekolah, tengah hari umie da tunggu luar pagar dengan payung, sama2 jalan kaki balik.
Aku harap aku boleh buat mcm mana umie buat..(tapi xlah jalan kaki tu)
Tapi tengokla...bergantung pada keadaan masa tu nanti kan..
Aku hanya merancang.. Tapi inilah yang aku impikan -jadi surirumah-

Sebab tu sekarang..., kalo korang yang follow fb n ig aku mesti korang selalu nampak aku update hasil 'rempitan' aku kan...
Sebabnya aku tgh nak budget..., hasil jahitan aku mesti sama atau lebih dari gaji aku sehari.
Tu aim aku sebelum benti kerja. Bukan sebarang2 je nk lempar surat wei..
Aku da rasa macam mana 'lempar surat' tanpa back up plan. Tapi aku punye alasan y kukuh waktu tu.
Kalo saje2 ko nak benti dengan hutang ko yang menimbun memang tak masuk akal la kan...

Kalo bukan sebab hutang pon...ko kene pertimbangan duit bulanan y ko bagi kat makpak ko...
Klo ko boleh benti-tanpa back up plan, dan ko masih boleh bagi kat makpak ko tiap2 bulan, tanpa miss tu takpelah..
Macam aku ni, gaji laki bini xbanyak mana. Nak mintak duit laki pon takut2...Bukan takut xdpt, tapi aku takut die bagi tapi die sendiri nanti terpaksa ikat perut demi memenuhi kehendak bini.


Kot2 nak cuci mata, kot2 nak cari hadiah utk baby...bole la singgah
FB : Siti Fatimah Haji Shamsuri.
IG : sitifatimah_shamsuri



Nota kaki :- Berangan..., suatu hari nanti nak bukak butik baby. Doakan~


◕‿◕✿)


X.O.X.O
 



2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Adam said...

Terima kasih bercerita kat sini.
Sempat saya baca sambil minum pagi.

Thanks.