Nuffnang Adds

Monday, February 23, 2015

D.I.Y. ~ Makeover Almari Lama

Salam semua,

Saje nak share ngan korang projek DIY aku minggu lepas.

Almari ni penyewa lame tinggalkan. Aku memang tak berniat nak beli perabot [niat nak cepat2 dapat keje kat Penang...Nak balik Penang balik..huaarrgghhh]. Jadi aku makeover jela almari yang sedia ade ni.

 Almari dalam bilik ke-3
[abaikan dinding yang comot tu]


Cabinet Dapur


Wallpaper ni beli kat Mr. DIY. Segulung RM8.50.

Then proses balut membalut ikut kreativity sendiri..hehe.
[xdpt nak snap gamba sebab kene buat cepat2, hero 2 orang tu rajin menolong]

v

v

v

v

v

v

v

v

 Selepas 'dimekapkan'. Aku beli tikar getah untuk jadikan alas sebab tahan lasak sikit.


Selepas 'dimekapkan

**sori tak dapat nak combine gamba. PC office baru ni xleh nak d/load software.   :'(
Tak la wow sangat pon, tapi jadilah..tak sakit mate aku tengok.



Nota kaki :-  Mencari idea deco yang simple2...sesimple yang bole..~


(◕‿◕✿)

X.O.X.O.

5 comments:

Mama Cahaya Mataku said...

idea yang menarik.

SUHAILAH RAMLI said...

cantik...
bagus idea tu..x membazir betul..hihihi

umie shahidah said...

cantekkk... :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ieza ashaari said...

owner lama mesti menyesal tinggalkan. huihuihui..