Nuffnang Adds
Labels
Baby
(28)
Chenta Hati
(50)
Cuti-cuti
(4)
D.I.Y.
(16)
Idea Dekorasi
(7)
Jahitan
(16)
Luahan Perasaan
(19)
Movies
(5)
Mutiara Kata
(4)
Organizing
(13)
Percutian
(5)
Pregnancy
(34)
Renungan
(7)
Resipi
(30)
Rumah Kami Syurga Kami
(35)
Saja Suka-suka
(62)
Sweet Memories
(26)
Tips + Petua
(17)
Wanita
(22)
Monday, July 26, 2010
Kerang Goreng
Slalu kite dengar kerang rebus @ kerang bakar..
tapi hari ni aku nak share resipi kerang goreng..
sangat senang n simple je resipi ni..
ni resipi orang yang malas2 macam aku..yela, balik dari office da gelap..sampai uma nak terus masak pulak..so, resipi ni sangat mudah untuk disediakan.
Bahan2 :-
-Kerang 1kg (2orang makan)
-Bawang kecil 3biji
-Bawang putih 2 ulas
-1 batang serai
-Asam keping (sekeping)
Cara2 memasak :-
-Panaskan minyak n tumiskan bawak putih n bawang merah.
-Bile da naik bau, masukkan serai, asam keping n masukkan je kerang yang dah dibersihkan tu..
-Tutup dengan tudung kuali...biarkan selama 5min sampai ade kulit kerang yang da terbuka.
**Jangan masukkan garam, sebab kerang tu sendiri da mengeluarkan rasa masin.
-Bila ada 2-3 kerang yang da terbuka kulit, boleh la tutup api n sedia untuk dihidangkan.
-selamat mencuba-
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment