Nuffnang Adds

Wednesday, August 21, 2013

Built-in Kitchen Cabinet

Salam semua,

Bercinta aku nak update blog ni hah...Alasan yang same-busy. Nyampah tak, macam aku sorang jela yang busy dalam dunia ni kan. Haish!

Ahad terakhir sebelum raye ritu sempat jugak aku ajak hubby cuci mate g tengok kitchen cabinet. Niat tu memang dari dulu da ade, cume $$$$ je yang xde lagi. Jadi cuci mate jela dulu, bagi hilangkan kempunan. Ngeh3. Bole ke gitu.

Kebetulan Hubby memang nak cari barang kat satu hardware ni. Aku suke pergi sini. Ground floor bahagian tile. Aku beli tile untuk dinding dapur kat kedai tu la. Siap ade showroom design bilik air bagai. Memang aku suke. Tingkat atas pulak ade barang2 hardware. Ade macam2...Dan yang best nye, kat tingkat atas ni ade contoh kabinet dapur. Sambil2 Hubby pilih barang yang die nak beli tu, aku cuci mate kat bahagian 'dapur'...

Tapi kabinet kat sini tak banyak pilihan..Ade 3 jenis je..Tapi harge die murah dari yang pernah aku survey...

Sebenarnye aku bukan nak cerita pasal kitchen cabinet tu sangat. Aku nak cerita pasal Haziq. Ye, pasal anak aku. Aku sibuk membelek kabinet..Die pulak.....sibuk.....sibuk main nyorok2 dalam kabinet.

Aku nak membebel panjang2 pon, aku xlarat sangat ni (puase 6)..So, korang layan gamba jela eh...

Di sebalik pintu kabinet yang tertutup ini.....
 ..
 ..
 ..
 ..
Tara..Ade anak rupenye kat dalam ni. Main chak2 plak ngan aku..
 

 Dan lagi......




 Ok ibu, saya da abis main....Bole tutup pintu ni.

 Ko nampak tak bulatan tu......

 Ade anak aku..terselit dan menyelit nak masuk jugak...


Dan lagi....

 Ko tgk, betapa bersusah payahnye die nak panjat kan....

Dan akhirnye da selamat masuk dalam sinki tu...


Hadoi...Pening hokei...Tetiba aku terbayang macam mane la bile da fix cabinet nanti. Iyaarrrrkkk....Jenuh bersilat. Tak tenang aku nak cuci mate. Ngeeee... =p



Nota kaki :- Asalnya nak buat cabinet, tapi duit tu macam da melayang2 untuk bershopping di Bandung nanti...Hadey!


(◕‿◕✿) 
 
 
 
X.O.X.O.
 
 

4 comments:

ellysa emran said...

azam kene kuat, nekad kene lebey baru leh dapat... ;)
nk pulak dengan si kecik yang nk mencuba fix badan dia kat drawer..agak2 kalau hilang nti cari dia dalam KC jer...hihi...budak bijak mmg gitu!

aienurz shuhaimi said...

HAHA..
boleh tergelak tengok gambar dia masuk dalam sinki tu..
HAHA

f.m.y said...

Kalau built in KC macam tu berapa harganya ye

cik hani said...

tanam impian dulu..
nanti ada la duitnya..