Nuffnang Adds

Tuesday, August 27, 2013

My Diet Journey

Salam semua,

Arini aku beraye..Ye, beraye..Puasa 6 da abis. Puasa ganti tinggal lagi 3 hari [belum di isytihar beraye lagi la kan..hutang tak abis lagi ni]...Banyak orang, banyak pendapat..Ade yang kata tak boleh campurkan puasa sunat 6 dengan puasa ganti.. Tapi.., ade jugak pendapat yang kata.., boleh. Asalkan masa berniat tu, sebut yang ganti dulu, baru diikuti dengan niat puasa sunat. Islam itu indah kan? Jadi korang masih boleh buat puasa ganti dan puasa sunat. Bukan ape, ade yang persoalkan aku puasa ganti ke sunat..Then bile aku jawab 2-2 orang tu kate tak boleh, sebab ganti tak abis lagi.. Bile aku tanya Abie, Abie kate buat je. Amalan kite hanya Allah SWT sahaja yang menilai nya..

Eh, aku nak cite bende lain sebenarnya..Igt tak ritu aku pernah cite yang aku on diet. Ade saje suare2 sumbang yang tak abis2 nak condemn aku. Tapi aku terima semua sebagai pembakar semangat...Sampai bile korg nak condemn?? Korg jugak yang penat..Makin kerap korang berkate2 yang menyakitkan telinga dan hati aku, makin tinggi la semangat aku untuk kurus...

 Ni berat aku selepas 3 hari berdiet. Asalnya berat aku 70kg. Huh, berat kan...

 ...

 ...

 ...

Ni yang terbaru.....  =)


Dan.....Dan....Dan.....

 Aku mmg suke amek gamba sekerat...ngeee..

Haha....ni the real...Da lame tak bergamba uols..Sebab i gemukzz...skg baru confident sikit nak bergamba...huk3.

 Yang ni gamba mase g open house opismate....

Posing gedik ala-ala duta Slim World..Ko hado? Haha


Nota kaki :- Malas nak layan mulut negative orang..*Fliphair*


(◕‿◕✿) 
 
 
 
X.O.X.O.
  

6 comments:

ellysa emran said...

wah, slim terus!!!
jeles...jeles sbb lisa masih bernafsu makan jer....huhu..

Fizah said...

wahh..kagum ahkak! nk kuwus jugakk..

ayahmamilisa said...

turun 10kg ye..bestnye..tahniah :) awak nampak cantek sangat :)

UMIE SUE said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhh jelesnye.su 75 ni.

Cik Linda said...

Cantik baju.Dh kurusla...tahniah2

MamaDaniel said...

wow!!! banyaknyer dah turun.. akak nak jugak.. sampai sekarang berat turun macam siput.. hukhukhuk..