Nuffnang Adds

Wednesday, November 13, 2013

Mengidam Barang-barang Ikea

Salam semua,

Bace tajuk pon da tau aku nak cite ape kan? Tak surprise langsung. Huhu. Ntah la, da beberapa bulan ni aku asyik dok terbayang2 katil Ikea mcm kat rumah Sue ni..Da lame berkenan hokei..Tapi jauhnye nak g beli..Kalo beli letak kat uma Umie memang bole la..Tapi aku sendiri pon balik uma Umie setahun 3-4x je..Hoho.. Kalo beli aku nak beli nak melaram kat uma sendiri..Ahaks.

Terase nak makeover bilik tidur aku tu [budget badan tu larat sangat ke hoii, masak xsampai sejam pon ko da pitam..pffft]. Nak tukar katil baru, langsir baru, carpet baru. Tapi bile cite kat Hubby die kate, asal ade duit, rumah baru pon bole tuka..Dang! End of discussion. Mencik...

Tak pe, aku berangan2 jela dulu bole x? Layankan aje la eh..Sian kat aku yang ngidam ni hah..huk3.


Mule2 aku share dulu macam mane susun atur bilik tidur yang aku idamkan..Sebenarnye tak jauh beza pon dengan yang sedia ada. Ubah sikit-sikit je. Size bilik aku memang agak kecik, 10' x 12'. Jadi ruang untuk berlegar2 dalam bilik pon agak terhad. Oh, macam mane aku design 3D ni, nanti aku cite ye...Sebenarnye hari ni baru aku jumpe software ni. Terus try. Tak jauh beza dengan AutoCAD 3D. Jadi memang agak mudah bagi aku untuk sketch bilik yang basic macam ni.

Aku tak rase nak tukar cat bilik. Tak larat hoii..sakit tengkuk. Bertahan la selagi bole ngadap kaler dinding yang pink tu...Ape yang aku boleh buat cume tukar perabot dalam bilik tu. Pheww, bunyik macam duit berkepok2 kan? Har3, aku kan suke berangan.

Aku da buat da list barang-barang yang aku nak beli kat Ikea. Hew, ber list bagai....Bile nak g pon aku xtau.


1. Katil

Aku memang da lame ngidam katil ni. Ntah bile nak dapat pon xtau la..


2. Chest Drawer

Ntah kenapa, bekenan je aku tengok chest drawer ni. Memandangkan aku memang tak pernah ade meja solek [aku tak bersolek pon sebenarnye], teringin nak jadikan chest drawer ni as meja untuk bersiap...Ngah fikir, patut beli yang ni atau yang tinggi sikit tu..Pendapat...?

3. Cermin

Mirror mirror on the wall........Cermin ni aku nak hang je akt atas chest drawer tu...sekali pandang nampak la mcm meja solek kan? cume warna die contra la...tapi tak pe....akan aku padankan dengan table runner die nanti..

4. Carpet Hitam

Kenapa warna hitam? sebab aku nak padankan dengan warna cermin n table runner tu la...

Dalam list aku ni, cume katil je la yang aku rase aku takkan dapat beli untuk di bawak ke Penang. Jenuh plak nak menyewa lori bagai kan..Xpe, tu nanti la aku usehekan..Tak dapat pon xpe, aku cat jela katil besi yang ade kat uma tu kaler putih, kan3? Golek2 sambil berangan dok atas katil Ikea..Bole? Tapi aku masih tak berkesempatan nak ke Ikea dalam masa terdekat ni..  =(



Nota kaki :- Setiap ari aku bace blog korang walaupon tanpa meninggalkan sebarang jejak...Jangan kecik ati ye...


(◕‿◕✿)
 
 
 
X.O.X.O.
 

10 comments:

Aty_Fared said...

barang2 ikea memang senang nak buat aty sawan..hahaha...

MamaDaniel said...

tambah lagi... rak buku dan storage box.. hihihi... :P
meroyan gak nak gi ikea.. masih belum berjaya pujuk bos.. hihi

UMIE SUE said...

ape yang akak senaraikan semua su nak jugakkkkk...adoooii..teringin jugak nak drawer tuuu

cik hani said...

jauh mesti terbantut hasrat nak beli barang kan..memandangkan nk delivery payah..

xpe. berangan dulu tak salah.mana tahu ada rezeki nanti..
take care ye..

Seri Selaseh said...

kumpul duit sikit2. Sampai masa nnti bleh la beli

noly anna said...

hehe ade eh rug ikea itam?i beli yg putih,tapi sebab ada baby kt umah,mmg dh xberape putih la rug tu hahaha agak menyesal laa:P
kalau free singgahla ke blog noly ye
www.nolyanna.blogspot.com

~ NANA ~ said...

i pon dah lama ngidam katil ikea tu tapi hubby pulak tak kenan sbb dia ckp mcm tak kukuh :(

Fizah said...

kena cari katil besi n cat...entah lagi cun...brg ikea tu sbb dia ada showroom tu yg semua nmpk cantik...ehe ayat sedapkan ati..ok tak? ;)

Fara said...

Arghhh....sama la wishlist kita. Ngee. Katil tu dh turun harga lg la meroyan dibuatnya.

Petak Bunga said...

insyallah dapt jgk 1 hr