Nuffnang Adds

Tuesday, February 18, 2014

Tukar Langsir Lagi???

Salam semua,

Ngihuuu... Nak tukar langsir tak payah tunggu raye kan...

Ni langsir aku sejak aku mule2 pindah masuk rumah ni. Langsir angkut dari rumah Umie je..huhu.
[gamba ehsan dari valuer ritu]





  Ni pandangan bile waktu malam..

Ni gamba tahun 2012 bile aku loan da approve. Terus cat uma ko time ni. Exited padehal urusan ngan lawyer tak settle lagi..huhu. Asalnya bingkai tingkap tu warna kuning..Cermin2 kace semua da tanggalkan time ni. Petang tu aku cuci siap2..

Setelah di putihkan....Buat kje tgh2 mlm kan, jadi terpakselah tutup2 ngan tikar, janji orang luar tak nampak dalam...Mase Hubby sibuk ngecat ni, aku pon sibuk menjahit jugak. Macam mane pon kene pasang langsir malam tu jugak..Takkan nak biakan terngange je mcm tu kan...

 Bile cat da kering terus pakaikan 'baju baru' die..

 Cubaan aku menjahit langsir sendiri. Sesimple yang boleh..Material pon murahan je aku beli ni..

Mcm ni rupe sebenar langsir aku..Tapi bahagian bawah tu tak nampak sebab terlindung dek tv gedabak aku..haha..





 Ni pandangan waktu siang...Tak gelap sangat, tak terang sangat..bole la....

 Mase awal2 preggy dulu aku ngidam nak langsir Ikea ni. Kirim la kat kawan aku. Ntah kenapa, teringin sangat2 nak langsir ni..Ngengade x? Dang!

 Ni pandangan waktu malam. Sambil baring2 tunggu Hubby siap masak...Nampak gelap kan?

Tapi bile siang die mcm ni..Haha. Hanger kat luar pon bole nampak.. Tapi aku suke..Banyak cahaye masuk..

Ni terbaru...Masih lagi langsir yang same, cume aku alihkan yang lace putih tu ke depan...Bile kat belakang, tak sape pon notice aku gune 2 layer langsir [satu layer takut tak cukup tebal]. Lagipon aku memang suke sangat..sangat..sangat..ngan langsir lace tu. Selagi tak dapat langsir ni ritu, selagi tu la aku dok nyanyi2 kat telinga laki aku...Har3..Tapi yang ni aku oter sikit, tambah tape putih tu. Pastu terus je jahit skali ngan langsir hitam tu. Esok2 nak bukak pasang senang.



Nota kaki :- Abaikan tv kotak besar gedabak aku tu..Siap antena dlm uma lagi [da sah2 takde Astro]. Tak de dalam list nak tukar tv leper..huhu...  $$$$$$$



(◕‿◕✿)
  
 
X.O.X.O.
 

5 comments:

cik hani said...

saya pun dapat rasa macamane eksaitednya kalau masuk umah baru sampai tak menyempat nk tunggu urusan lawyer done.
hehehe.

Saya tgh uruskan pembelian rumah, dah discuss dengan suami lepas loan lulus, terus kan repair rumah walaupun lawyer punya urusan tak siap sepenuhnya lagi.
hehehe

By the way. percubaan yang menjadi jahit langsir sendiri ye awak.

NM03 said...

yey... dah boley raya... hehehe

Fizah said...

suke gaks tgk langsir lace ituh....;)

umie shahidah said...

langsir lace tu cantekkkk...
xpayah tggu raya la..

Petak Bunga said...

wat day curtain n night curtain la