Nuffnang Adds

Wednesday, May 15, 2013

D.I.Y - Kotak Hiasan

Salam semua,



Dalam mengemas stor ritu, aku da asingkan siap2 kertas, plastik and kotak yang tak pakai. Tujuan, untuk dihantar ke recycle center. Baju2 lame yang dok dalam kotak plak, aku basuh. Mane yang elok aku nak sedekahkan kat sedara mara..Baju aku kebanyakannye elok lagi, cume tak buat dek badan. Huahaha...

Dulu aku ni gemar sgt simpan kotak2 kecik, kotak kasut, kotak perfume. Kotak limau mandrin yang aku rase cantek pon aku simpan ko tau. Motip?? Ntah, saje suke simpan. Buat semak2 uma. Aku pon tak faham ngn sifat aku ni. Semua bende aku sayang. Tiap kali aku bawak balik kotak, hubby da geleng kepala. Selalu jugak aku kene sindir 'haziq, ibu awak bawak balik kotak lagi..nk letak kat mane pon abah xtau'...Ok. buat2 tak dengar. hahaha...

Mase ngemas stor baru ni, semua jenis kotak aku buang. Terjumpe plak kotak ni. Ni aku mintak kat IT Dept company aku. Sayang plak tengok dorang nak buang, Ko tgk, pengutip betul aku ni! Tanpa rase sayang aku pon masukkan kotak ni dlm plastik, dok la ngn kawan2 kotak die. Tapi hubby plak kate sayang. 'Buat la ape2 pon. U kan kretip'. Kembang kuncup jap hidung aku time tu. Haha.

Kebetulan aku ade terbaca entry IHeart Organizing & Susun Atur Sioca makeover kotak lame dengan menggunakan kertas pembalut hadiah. Dengan semangat wajanye aku pon memulakan misi membalut kotak. ngehehe.
 
Memula aku potong separuh dulu cover depan tu. Cuba compare pic before & after. Nampak ape y aku maksudkan tu? Tujuan, supaya nampak lebih cun sebab aku akan 2 kertas.

Ok, ni bahan2 yang perlu ade. Kertas pembalut hadiah (aku gune yang bukan jenis glossy tu sebab aku xnak nampak licin berkilat, nanti nmpak mcm hadiah plak).

Ni bile da siap balut. Ok, sekarang korang nampak tak nape aku potong separuh cover depan tu...Cun x? Angguk laju2.  =p


Selamat mencube. Syok. Aku da balut 2 kotak. Ade satu lagi kotak aku nk balut.

Nota kaki :- feature wall untuk playroom Haziq on the way..Sila lah sabar menunggu ye...


(◕‿◕✿)

X.O.X.O.
 
 

6 comments:

intandayani said...

pembalut itu menawan hatiku..

CikNaa said...

kemas nye balut..

Fizah said...

tgh dok pikir...camne awak balut kotak ni very neat n just perfectly as it is the real deco kotak..

this project is sooo WOW..!!!

anda gigih! mesti susah kan stepbystep dia..sbb nampak sgt3 kemas..taknampak kaler kotak yg asal pun langsung! fuh terbaik!!

nextime buat stepbystep k...nk follow gak ni..berlambak kotak kat umah..kotak mandarin pun berlambk jugakk..kita serupa! hehe

UMIE SUE said...

PASTI CUBAAA!!! HIHI..SU PUN SUKE KUM[UL KOTAK DULU MASE BELUM KAWEN..PENYAKIT JUGAK AGAKNYE NI././HIHI

nurin khairi said...

salam perkenalan. ada jugak beberapa kotak, simpan resit dan bagai..tp tangan x kreatif nak cantikkan dia..thanks for the idea..

adianiez AIDA said...

alamak. aida beli kat daiso semua utk simpan barang. kalu beli barang and ada kotak yg cantik, nak simpan. tak mau balut hi hi hi cth nyer kotak handphone, camera...