Nuffnang Adds

Thursday, May 2, 2013

:: Set Pinggan ::

Salam semua,

Da 3tahun kami kawen.., tak pernah pon terfikir nak tuka set pinggan mangkuk. Sebab yang ade pon masih tip top. Tapi lately terasa nak sangat2 tuka set pinggan mangkuk..Survey kat catalog Akojaya. Harge bole tahan jugak. Set dinner plate saje da RM100++. Belum masuk pinggan hidang, mangkuk, cawan & jug. Total satu set paling murah pon dalam RM530. PALING MURAH YE.... huk3...terbatuk jap. Memang confirm la aku xbeli klo tengok angka da mcm tu. Aku kan kedekut, kalo bole nak cari harga untuk fullset dalam RM200 kebawah je. hihi.

Tapi baru2 ni kemas bilik stor. Ngah organize balik hadiah2 kawen dulu2 y masih dalam kotak. Jumpa pulak set pinggan mangkuk full set sekali ngn cawan n jug..Tetibe terfikir, sape la yang nak kasi hadiah mahal2 macam ni...Tanya hubby...'kan ni umie yang kasi 2-3bulan lepas kawen tu'...ooo, baru aku teringat. Mase kawen ritu umie kate ade order set pinggan untuk aku dr catalog mane ntah. Tak kisah la.., janji ade. huhu.

Memula dulu aku gune bekas ni untuk tangkup pinggan da cuci..Pastu aku biar je kat situ..Xde maknenye nak simpan dalam KC...Da kate xde KC kan..so, bia jela kat atas sinki tu...Lame jugak bende ni berkhidmat utk aku..Sepanjang tempoh aku duduk rumah ni la...3 tahun ok..

Sejak2 dapur aku da berwajah baru, tetibe aku rase pelik pulak bekas tu kaler merah macam tu...Memang tak matching... So aku beli la dish drainer baru...Kiri kanan tu kayu, masuk la ngan tema dapur aku...Dark brown - black...Aku beli kat Jusco..RM49.90. After less RM39.90

Macam biase, semua yang aku nk pakai aku letak kat situ...Nampak tak teratur kan..sehinggalah aku jumpa set pinggan mangkuk ni...

 Bunga2 pinggan tu pon kaler dark brown. Berus botol tu kaco betul..huhu. Set cawan tu hadiah kawen. Kaca tebal. Yang bestnye aku dapat 2set ni..So, klo org serbu rumah aku ramai2, xyah la aku gune set yang carca marba. Kan3...

Bunga2 hokei...Da kata umie yang bagi, haruslah pilihan umie yang ade bunga2..Tak kisah la...janji da bole jimat kat situ..

Mesti korang tertanya mane aku sorokkan pinggan mangkuk yang lain2 tu...
Xpe, nanti aku reveal satu2  macam mane aku organize dapur aku tu...hehe..organize la sangat kan...uweek.


Nota kaki :- Haziq tak sihat, xde mood nak buat ape2.


(◕‿◕✿)

X.O.X.O.
 

6 comments:

.Lydia. said...

Dah bertukar. cantik pinggan baru tu.
cpt baik ye Haziq :)

Fizah said...

wahhh..i like benda seragam-seragam ni...=)

btw, semoga haziq cpt sembuh =)

Mama Lynd said...

Saya setuju..!! Saya pun guna rak macam awak jugak dan xdernya alih2 dah. Basuh letak situ samapi guna balik. sebatu say pelu minimumkan barang dan juga kalu nak muat banyak pinggan memang kena seragam. Huaaa.. Kita serupa..!! Tak sabau nak tunggu awak selongkar barang lain untuk dikongsi.

adianiez AIDA said...

untung la dpt 2 set. aida x prnah beli set pinggan, still guna hadiah kawin. ada 4-5 set, semua lain-lain hu hu hu... org dtg, pelbagai pattern la kuar if tetamu more than 6 people...

Siti Fatimah said...

Thanks semua...Sebelum ni tetamu dtg hidang ngan pinggan free beli sabun..Belakang siap ade cop jename lagi..ngeehehe.

UMIE SUE said...

Yeaaayy pinggan baru tu cntik