Nuffnang Adds

Friday, September 13, 2013

Alhamdulillah~

Salam Jumaat semua,

Tak payah ingatkan aku...aku tau blog aku da bersawang. Hehe...Byk entry tertunggak..banyak yang masih belum siap ku karang.., semuanya masih elok je dalam draft lagi...Cerita pengalaman g Bandung tanpa suami ritu pon tak sempat aku nak siapkan...Bukan tak rajin, tapi tak sempat...

Panjang sangat la intro ko ni Tiem oiii...Budget ade ke yang menunggu2 coretan n bebelan dari ko tu...Haha..

Aritu aku ade bace kisah Ephyra kat blog Aty..Sebelum puase ritu, aku baru start trial pack je..Yela, nak raye kan...budget pon tak banyak...Jadi beli trial je dulu..Sedap, memang sedap...tapi poket aku nipis sangat ha..Balik dari Bandung ritu kawan aku..yang mane baru nak berjinat2 jadi dealer Ephyra ni buat promosi harga pengenalan..RM180, free postage, free bag n free shaker. Yeaw...aku memang suke bende2 yang free ni. Hehe. Ape lagi, sepantas kilat la aku mengoder.



Isnin baru ni aku order, Selasa da sampai...Perasaan, ko jangan tanye la...confirm la berkobar2 tahap infiniti. Hah ko.., over excited hokei. Lagi2 bile da bace testimoni kawan aku tu sendiri, dan juge testi dari Aty ritu, mesti la buat aku nak cube sangat2 kan...Tapi aku tau, muke aku banyak jerawat, kulit aku kusam, pori aku besar...memang makan mase kalo nak elok pon. Tak pela, yang penting aku cube...Aku pernah cite kan, aku memang da usehe macam2 untuk hilangkan jerawat, da macam-macam...Tapi nak buat macam mane, masih belum berhasil...

Tapi kan korang.........aku da kene stop consume Ephyra tu da....stop dulu sekejap..Sebab nya.....


...


...


...


...


...




Allah nak bagi yang lebih baik untuk aku.....Alhamdulillah...Tapi aku tak g cek doc lagi pon...masih awal lagi. Aku pon baru seminggu je 'lewat'.

Pagi2 aku da kejutkan Hubby suh tgk result ni...Kesian die mcm blur je..Aku da sampai tempat keje, baru die sms...hehe..

Sekali lagi aku rase bende yang same... Waktu aku tak tau yang aku pregnant kan Haziq dulu, aku jumpe pakar kulit, mintak ubat..Doc suggest aku makan sejenis ubat ni, tapi aku tak boleh pregnant sepanjang tempoh rawatan iaitu selame 3 bulan...Doc kate, hari pertama period aku kene dtg jumpe die, dan sesi rawatan boleh bermula..Tunggu punye tunggu, sekali tak period (padehal baru lewat 3 hari). Terus aku cek..Dan Alhamdulillah, aku pregnant....Aku pon lupekan ajelah hasrat aku untuk jalani rawatan kulit tu....

Lepas bersalin, aku jumpe pakar tu balik...Die nak bagi ubat yang same, tapi tak sesuai untuk breastfeeding mom..., terus aku batalkan niat aku..

Dan sekarang, aku baru nak consume Ephyra, dan aku bace, wanita hamil boleh minum ni, tapi tunggu kandungan 6 bulan ke atas. Tak pela, 5 bulan je lagi..ngeeee...

Tak pela kalo kulit aku tak cantek pon....Tak pe la kalo badan aku gemuk pon...Aku terima 'Rezeki' dan 'Amanah' ni dengan seikhlas ati aku, sebab aku tau...Allah da aturkan yang terbaik buat aku.



Nota kaki :- Doakan kandungan aku membesar dengan sihat ye kawan2.....  =)



(◕‿◕✿) 
 
 
 
X.O.X.O.



13 comments:

Mama Lynd said...

Tahniah.. Tahniah.. Allah tahu percaturannya..

Fizah said...

wahhhhhh....terammatlah gembira utk awak...lama tak dgr berita sekali update wak terkojut org jek...hehe...tahniah tahniah!! ;D

nurulhuda said...

tahniah dear =D

JaJa_NoRLiza said...

wahh...tahniah siti!!! best nya!!!

ANAK MAMA SAYANG said...

Tahniah..seronoknyer...

ANAK MAMA SAYANG said...

Tahniah..seronoknyer...

Aty_Fared said...

alhamdulillah..tahniah..!!! semoge dipermudahkan segala dari awal sampai saat nyer nanti..aminn...
haah..kalau pegnan memang tak ley nak makan ephyra ni...aty pon sekarang dok berjaga2...sbb ngan TTC...risau lak jadi ape.. :)

cik hani said...

Tahniah..
Doajn utk cik hani jgk

dira said...

alamak... x sama tahun la....
congtrate... jaga diri baik2 tiem...
yg second bese bleh buat bese je.. dh 4bulan nanti bru la g buat buku... kes malas nk beratur panjang2 kat KK... hihhiihihihih

Baiduri said...

Tahniah....rezeki =)

MamaDaniel said...

tahniah..tahniah..
pregnant lady lagi cantik meletop gitu.. :)

Siti Fatimah said...

Terima kasih semua.. =)

MamaRizqin said...

Tahniah...tumpang gembira...bilalah rezeki mama rizqin???