Nuffnang Adds

Tuesday, December 10, 2013

Makeover : Tile Bilik Air

Salam semua,

Bukan men lagi aku kan, tile bilik air pon nak ber makeover bagai..
Kan aku da pernah cite, rumah aku ni da 20 tahun usia nya...Jadi nak expect ape, memang tile bilik air aku memang da lusuh je rupe die tau...sedih je aku tgk...Dalam list renovation aku [list la sangat kan...], renovate bilik air aku akan buat bile aku ade budget lebih nanti...tunggu la setahun lagi ke. Huhu..Utamakan yang penting2 dulu...

Mase mula2 aku sewa rumah ni dulu, dinding bilik air ni warna cream.. Aku xberkenan pon. Tapi sebab malas nak kuar modal, biarkan jela...Pastu aku beli sticker yang rupe mcm tile ni, potong kecik2 tampal selang seli kat dinding tu..Konon nak naikkan seri la kan...Tapi tak berseri pon aku tgk....Pasrah jela time tu..rumah orang kan...

Bile da jadi rumah sendiri, aku cat bilik air tu...Time tu baru tau hazab nye nak ngecat gune cat kaler putih...3 layer baru nampak elok..Kalo tak, masih boleh nampak lagi warna cat asal tu...Penat woooo...Bile da cat putih, baru aku rase bilik air aku 'berseri'...hoho..Poyo tak?


 
Tile aku ni memang ghupe gini....celah-celahan tu jenuh aku sental tau...Gune asid, gune serbuk, gune clorox...gune mcm2 da la...tapi tetap ghupe gitu..Memang mintak tuka tile baru kan..Ngeeee...

Setelah di makeover.......


Sticker tile ni aku beli kat Mr. DIY. Harga RM2.50 ade 2 keping panjang..Sekeping aku potong 3[untuk dapatkan segiempat same]. Bile da siap tampal, tibe2 terfikir........lagi cantek kalo gune satu kaler je...Tapi xpela kan, da siap tampal da pon...


Tgk cermin aku tu...Ni cermin yang aku beli mase mule2 duduk menyewa time belajar dulu..Tapi disebabkan aku xsuke tgk bingkai die yang plastik tu, aku hiaskan dengan renda..memang dari belajar lagi aku suke makeover barang....



Nota kaki :- Gune jela tile tipu ni dulu...Nanti da cukup budget baru beli tile yang betul2...  =)


(◕‿◕✿)
 
 
 
X.O.X.O.
 



5 comments:

cik hani said...

takpe..tile tipu pun cantek je

AMANI JIBRIEL said...

haha... boleh plak main tipu2 ek...

adianiez AIDA said...

idea bernas!
sgt kreatif...

UMIE SUE said...

stiker kita sama!!! yeayyy..su beli kat kedai rm2

Fizah said...

sangat.SUKA!! comey sgttt....:)))