Nuffnang Adds

Tuesday, December 3, 2013

Penyeri Si Sofa Hitam

Salam semua,

Sabtu baru ni temankan officemate cum ex-housemate aku g Home's Harmony. Ade member sale katenye..Ikutkan aku bukan la minat sangat g kedai2 sarung bantal cadar segale ni...Ngeh3..Aku prefer beli online je..Jimat tenage dan mase aku..Tapi da orang ajak temankan, aku temankan ajelah..Kawan aku ni memang peminat bedding set.. memang jenis boleh abis ratusan ringgit sekelip mate la..Aku? setahun tak lebih 3kali beli cadar. Rotate jela yang mane ade. Mahal hoii..Tak mampu den..Oh.., lupe plak..Kawan aku ni single lagi..Sape kate orang kawen je minat beli cadar [aku la yang kate tu..sebab mase aku bujang dulu xminat haih nak beli cadar..rembat je cadar umie..hehe].

Aku mcm berkenan je ngan warna sofa ni..Macam cantek je kan...Kan3? Tukar sofa?? Tidaklah...sofa yang ade pon masih elok lagi..

Hah, sofa aku kaler itam - macam ni. Tapi nak letak kusyen kecik2 warna senada nanti macam tak masuk la plak ngan warna cat dinding dan carpet..Errmmm....

Jadi aku rembat la kusyen kaler pink ni 2 biji... Seketul RM29.90. Ade less 20% lagi..pastu member dapat lagi extra less 10%...So jadi la RM20.90 sebiji.

Tetibe rase macam shocking sangat warna pink tu...Hah, aku memang xpandai nak matching2 kaler ni..Failed! Bantal coklat tu bantal kat pelamin mase kawen dulu...Skg bantal tu da jadi bantal busuk Haziq..Sampai ke Bandung tau aku bawak bantal tu..Ngeh3..

Rase macam nak tambah je lagi bantal tu biar banyak..Nak cari soft pink plak..Tapi laki aku kate tak payah berkusyen2 bagai.., sofa sempit..Hapekah?? Padehal nk tgk tv cnfirm baring punye, jap lagi angkut segale bantal dari dalam bilik..Semak!


Nota kaki :- Dulu kusyen kecik2 ni aku jahit sendiri je, tapi bile kemalasan da melanda, beli siap jela senang...Ngeh3..



(◕‿◕✿)
 
 
 
X.O.X.O.
 
 

7 comments:

UMIE SUE said...

su jugak pakai bantai ikea yang murah..heee..

cadar pun ambil mak punya yang kawen punya dulu

Petak Bunga said...

x de bakat nak jahit..
+++ malas

MamaDaniel said...

jahit la.. jahit la... hihihi.. ;)

cari la fabrik pink corak-corak.. bertambah serinya... :D
saya bantal kecik ni anak2 buat main terbang-terbang bantal wo.. bawah meja makan perginya.. hahaha..

ruziyatul mona Adzibi said...

Nice blog! Mona suka :) tq for the idea..

cik hani said...

Sofa pink tu memang saya minat sebab ada kaki

adianiez AIDA said...

asben aida pun x minat kusyen kat sofa. abis semua kusyen dibuang nyer :-( hu hu hu...

Fizah said...

akk main pki apa yg ada jual je..sarung bantal siap sedia..hihi

pekabor awok?