Nuffnang Adds

Monday, July 21, 2014

Review Breastpump Spectra M1



Salam semua,

Ingat tak dulu aku nyanyi2 nak beli breastpump baru [entry]..Akhirnye aku dapat jugak ape yang aku idamkan [entry].

Sebelum aku beli ritu, aku ade la bace review sikit tentang breastpump ni. Pastu dengan gigihnye aku buat nota sikit. Nah, aku nak share ngn korang review jenama breastpump yang aku da shortlisted kan [oh my english]. Harap2 berguna untuk korang jugak.

 Jangan korang cube2 nak gelak tengok tulisan aku ni.

Ok, ni antara seller yang jual murah. Actually harga die berbeza bergantung pada free gift yang dorg tawarkan.


Sekarang turn aku plak nak bagi review sikit. Setakat hari ni da 2 bulan ++ aku gune breastpump ni. Memang tersangat superb n best.

  • Sangat senyap. aku pump kat workstation je kadang2, xsiape pon yang perasan. Ade la bunyi vibrate, tapi tak kuat n aku pasang la muzik kuat sikit untuk cover. Bile pump dalam surau, baru dengar sikit sebab surau kan sunyi. Tapi bile pump kat rumah siyes tak dengar. Bunyi kipas lagi kuat. Aku pump dalam bilik je, sebelah baby. Sikit pon targanggu tidur die [sememangnye anak aku tu tidur macam aku, Haziq jerit2 tepi die pon die boleh lena tidur. hoho]
  • Ringan dan kecil. Tapi aku gedik jugak nak kendong 3 beg g kerja. Handbag, beg pump dan cooler bag. Ikutkan bole je klo gune cooler bag yang ade 2 compartment utk simpan pump tu, tapi aku malas nak keluar modal da, gune jela beg ape yang ade tu.
  • Boleh double pump. Jimat mase aku..huhu.
  • Aku tak risau pasal battery atau soket. Sebab breastpump ni built-in battery, boleh cas macam handphone. Aku pernah pump dalam kereta ok..Tapi bukan aku yang drive la..ngeee...
  • Suction die lembut dan tak sakit. Ade 2 mode. Setiap mode ade 5 level. Aku suke gune level yang rendah je, sebijik mcm anak aku hisap.
Tapi..tapi..tapi...tak semua botol wide neck sesuai dengan breast shiled breastpump ni. Aku jarang gune botol yang dorang kasi tu. Sebab leceh, kene salin cepat2, kalo lambat basuh, nanti lambat kering plak untuk next session.

Jadi aku beli la convertor ni supaya boleh pump terus gune standard botol. Tapi aku xminat sangat gune standard botol. Xmuat jari2 jemari aku nak basuh dalam botol.

Ehsan Google


Ehsan Google

Lepas tu aku ade beli Avent via cup storge ni.

Aku try adaptor tu ngam2 je ngan breast shield pump aku. Terus rase nak lompat bintang time tu. Nasib tengah pantang kan, jadi aku goyang2 bahu je la tanda seronok. Wihuuu.

Aku memang xgemar gune botol, makan ruang. Yang ni bile da basuh boleh tindih2 mcm dalam gamba tu. Bile aku bawak ofis 10 cup pon xperlukan beg yang besar kan. Lagipon nanti cup ni boleh gune untuk isi solid food Arif bile die da 6 bulan. Best!




Nota Kaki :- Sejak2 ade anak kecik ni, aku nak update pasal anak je. Jangan korang termuntah sudah bace cite aku...

(◕‿◕✿)
  


X.O.X.O.


7 comments:

ANAK MAMA SAYANG said...

Time ank 2nd dulu sy punn rajin pump dlm pantang bt stok susu...ni dah ada pengalaman terus pk bt stok lepas 40 hari..punya rileks..takpe masih ada 50 hari lagi baki cuti...sempat insyaAllah...apapun suka tengok org simpan stok susu byk2 ni.
Jd bersemangat...

Kenari Putih said...

terima kasih atas review ini. saya pon tgh nak beli breastpump. breaspump sy yg lama da jual dah. brand spectra gak. ni pon lagi survey brand spectra. suka dgn bunyi dia yg senyap tu..hihi

aizat said...

Salam Pn.

Maaf bertanya puan beli set spectra m1 tu dengan siapa ya? Dan di mana boleh dapatkan set avent via cup sekali dengan adaptor untuk cup tu?

Terima kasih ye.

Anonymous said...

mana saya nak dptkan storage avent dgn lids tu??

Breast Pump said...

Terima Kasih atas penulisan dan penkongsian... dapat bantu ramai ibu dalam memilih breast pump yang terbaik...

Syahadah ummisolehah said...

Terima kasih atas perkongsian. Memang brand spectra bagus. Tengah survey2 ni. Dlu guna spectra 3 nak cari yg kecil skit.. lenguh tangan umi bawak gi krja heee.. salam kenal www.ummisolehah.com

Ibu Anas said...

Nak cari spectra murah? Klik sini
https://m.facebook.com/ezispot