Nuffnang Adds

Tuesday, April 23, 2013

:: Penjimatan Ruang Dapur ::

Salam semua,

Makin aku search pasal dapur, makin buat aku tertekan dengan keadaan bawah dapur (wet & dry) yang masih x complete tu. Da tutup ngan langsir, tapi masih nampak 'serabut' kat mate aku. Alahai, bile la tabung ayam aku ni nak penuh. Tak pela, pelan2 kayuh ok. Ukur baju kat badan sendiri (ayat nk sedapkan hati).

Bagi menjimatkan ruang dapur aku yang kecik tu, aku dapat idea untuk menggunakan kaedah pusing-pusing...Wah, berkekdah bagai..

Dulu aku tak perasan yang kaedah ni bole menjimatkan ruang untuk menyimpan, tapi bile da beli, baru aku tau. Memang sangat teratur. Plus, senang nak cari, tak payah korek2...

Mase Haziq 3-4 bulan dulu aku bukan men excited beli bende ni. Time tu aku memang menggunakan byk storage bottle, yela, da kate mengepam kan. Skg ni aku cume tinggalkan 4biji botol tupperware je kat bottle dryer ni. Yang len sume aku da simpan. Yang da lame sgt tu, aku buang..huhu...

Ni contoh klo da tungkup byk2..Cantek je kan...

Cube perhati kat sebelah kiri tu ade bekas kaler putih.. Spin n store. Yang ni aku beli kat Groupon. time tu ade sale. Skg aku lebih suke gune tipuware yang ni. senang nk simpan bile da basuh. Tak makan space. Yela, KC pon belum ade lagi kan..





Try tgk sini...Menarik kan. 

Sekarang aku tengah aim nak beli Lazy Susan ni. Lazy Tiem mungkin sesuai kot...huhu. Aku kan memang pemalas. huhu. Sesuai sgt la ngan aku. huk3. Da aim yang Ikea punye, tgk la, kalo ade sesiape nak g Ikea nanti, aku nak kirim ni..huhu.

  Cantek kan, tersusun je. Nak amek pon senang.


Nota kaki :- Hubby kalo amek barang sume tak letak balik kat tempat asal. Haish.. Patut x kalo aku membebel? ngeeeee....


(◕‿◕✿)


X.O.X.O.
 
 


7 comments:

Mama Lynd said...

huaaa.... gambar rak tu(wlupn tujuan nk tjk gmbr lain) kemas n tersusun.. siap ada bunga lagi. nk bt jugak..!!!!!

Fizah said...

sgt jatuh cinta dgn gambar ke-TIGA tuhhh!!!...

kedudukan para yg just nice, ada pokok kecil dlm balang, set teko warna hijau...bekas2 see through utk simpanan tepung, gula..waht so on..

aduh jatuh cinta okeh! so N.I.CE!! =)

Siti Fatimah said...

ngeeee...thanx.
tak de kitchen cabinet lagi, tu yang gune wall shelf je. Kaki shelf tu buat sakit mate..apekan daye..huhuhu.

Asma said...

Cantiknya..kemasnya...akak jeless

.Lydia. said...

suka sgt dgn gmbr n03.walaupun xde kc, ttp kemas. thumbs up to you.

salam kenal juga
jom ke blog saya.
iturumahkecilku.blogspot.com
masih baru lg :)

adianiez AIDA said...

sama le asben kita. mana dia amik, tempat lain dia letak. tension mak...

zarith said...

wah sukanya spinning organizer ni. saya pun ada banyak bekas tipuware tu. selalunya stack simpan dalam kabinet dapur. Agak-agaknya mana boleh beli benda ni...

anayway salam kenal