Nuffnang Adds

Monday, July 4, 2011

Pink Or Blue??

Salam Semua,


Da selalu aku dengar orang bertanya..  'baby boy ke baby girl?'   tapi jawapan aku,  'tak tau la, tak scan pon.'   Hrmm.. hakikatnye, aku memang nak scan..., tak sabar nak tengok jantina Along kat dalam tu. Tapi Hubby pulak larang. Bia surprise katenye..Tak pelah, anak die jugak. Aku akurkan aje.

Hari ni sekali lagi airmata aku jatuh.. Hrmm..setiap hari aku menangis, tak tau kenapa. Kekadang tengok cerita kartun pon aku boleh menangis. Kekadang drive sensorang nak balik uma dengar lagu 'Ummi by Haddad Alwi' pun boleh menangis. Ish...mane boleh macam ni. Kang Along kuat menangis pulak. Tapi hari ni airmate ni jatuh bukan sebab sedih, tapi sembab terlalu gembira, terharu jugak.

Pagi tadi. mase semua orang tak de kat office, aku tanya Along sambil usap2 perut aku..   'Anak ibu ni lelaki ke perempuan? Kalo perempuan tendang ibu 2 kali....'   Aku tunggu kejap, tengok reaksi die. Adelah dalam 3 saat aku tunggu. Tapi die senyap je. Pas tu aku tanya lagi..  '...kalo lelaki tendang ibu sekali.'   Sangat-sangat memeranjatkan aku, Along tendang aku. Aku bole nampak perut aku terbonjol sikit masa die menendang tu. Dan kebetulan agaknya, memang Along tendang aku sekali je. Pas tu die terus diam balik. Gerak-gerak sikit tu ade la. Tak dapat aku nak bayangkan perasaan aku waktu tu. Sambil ketawa kecil, airmata aku ni laju je jatuh.   'Ya Allah, cerdiknya anak ibu ni....'

Aku tak kisah, Along lelaki atau perempuan. Aku cuma harapkan die membesar dengan sempurna dalam rahim aku.


"Ya Allah, Ya Tuhanku..., sesungguhnya aku meminta kepada-Mu. Engkau kuatkanlah bayi dalam kandunganku sebagaimana Engkau kuatkan aku di dalam rahim ibuku dulu. Amiin."


Ni antara yang terhasil sepanjang minggu lepas. Useha tangga kejayaan..  =)

Seluar Along - kalo baby boy pon
aku sarungkan jugak..hehe.


Baby Rompers- xsiap lagi.


Baby Rompers- bila da siap.


Sarung tangan Along.


Cloth Shoe untuk Along.


Nah, da siap satu suit. Bole pakai g jalan.


Nota kaki :- Ukuran lilitan perut aku waktu ni da mencecah 100cm. Ajaib sungguh ciptaan Allah.

(◕‿◕✿)


X.O.X.O.

3 comments:

dira said...

\o/

Siti Fatimah said...

=)

jaja said...

untung nye pandai jahit....rase menyesal je dulu xbelajar jahit....