Nuffnang Adds

Friday, July 22, 2011

Yeah...Da Nampak....!

Salam Pagi Jumaat semua,

Semalam aku tido dengan senyuman yang meleret je. Korang nak tau kenapa? Haha, tak nak tau pun aku nak bagitau jugak. Sebabnye semalam da berjaya memujuk Hubby g scan (ultrasound) Along dalam kandungan aku ni. Tak sabar kot.....Sebelum keluar rumah tu berdebar jugak rase. Dalam hati ade terdetik jugak.. 'anak perempuan kot. Boleh teman Ibu g shopping nanti kalo Babah sibuk..'

Sampai2 je kat Klinik Topcare (Klinik Panel Company aku), terus je aku cakap tak nak ubat ape2 sebab tak sakit ape2, cuma nak scan je. Doctor tu pon senyum...Aku suka tengok doctor tu senyum.., hensem. Hahaha...

Mula2 doctor tu scan bahagian kepala Along dulu. Bulat. Penuh scan monitor tu.Pas tu doctor tengok tulang peha Along pulak. Hrmm...lambat lagi ke nak tunjuk jantina.. Ibu betul2 da tak sabar ni. Pas tu doctor scan bahagian perut Along pulak.... Hati da semakin berdebar ni. Bila alat tu doctor letakkan kat bahagian tengah perut aku, terus je nampak macam ni.......



Korang rase lelaki ke perempuan? Sila lah teka. Tak tau jugak? Ni adelah alat sulit Along. Doctor kata CONFIRM BOY! Tapi bila keluar nanti perempuan, semua tu kuasa Allah SWT. Tak sangka tendangan Along tempoh hari betul2 membawa makna.

On the way nak balik, tiba-tiba Hubby tegur..... "Aik, tak habis senyum lagi ke?" Hehehe, kantoi. Tak tau pulak Hubby perhatikan gerak geri aku. Boy ke girl ke, aku terima dengan hati terbuka.


Nota kaki :- Babah dah ade geng nak main bola lepas ni.


(◕‿◕✿)


X.O.X.O.
 

6 comments:

dira said...

lain mcm je bentuk dia tu...wkakakakakakkakakka.... bestnyer... nak scan gak la... lg sebulan aku scan...

Siti Fatimah said...

Tu bentuk alat sulit die... Sensored! untuk tontonan 18 tahun ke atas saja ok!..hahaha.... Mase scan 22w die sorok ngan kaki die. Ni letak2 je terus nampak. Best Dira...tak habis senyum lagi aku ni... =)

dira said...

owh... mmm.. tahniah beb.. pasti bahagia je kan.. aku nyer baby bru nak start gerak... tp waktu mlm je rasa..time tgh tdo pulak tu... ceh...

Siti Fatimah said...

Mestila bahagia...Bersyukur tak terhingga sebenarnya. =)

Mesti tak dapat tido dengan lena kan? Macam aku mule2 dlu. skg ni die pusing, tendang kuat2 pon aku wat xtau je. Aku nak tido jugak. Hahaha.

dira said...

best3x,....... minum air kelapa byk2 beb time ni.. mengelakkan dari kena jaudis...

Siti Fatimah said...

yup..plus memudahkan bersalin...orang tua2 kate, anak keluar pon bersih... =)