Nuffnang Adds

Wednesday, October 9, 2013

Minuman Berkhasiat : Fruit Smoothie

Salam semua,

Arini mood aku asyik nak makan, nak minum yang sedap2 je. Walaupon ape yang aku makan tu tak dapat bertahan lama dalam perut...Tapi makan tetap kene makan kan...Kalo tak mane nak dapat tenaga.

Ok, cerita pasal tenaga, aku nak share sikit minuman yang membuatkan aku rase tak cukup segelas kalo minum. Memang siyes sedap. Dan yang paling penting, minuman ni membekalkan tenaga [pepandai je aku]..Haziq memang suke minum air ni..


Ok, ni la die bahan-bahannya...:-
  • Buah-buahan (ikut citerase korang..klo nak masam sikit, lebihkan epal hijau dan oren).
  • Batang saderi / celery
  • Bayam mentah (sebenanrye kene letak banyak sikit dari gamba ni baru sedap)
  • Kalo korang suke boleh la tambah yogurt. Tapi aku tak letak pon..sebab aku suke rase pure macam ni.
Cara-caranya plak senang je, korang blend kan aje semuanya sekali, tambah air masak segelas. Pastu sejukkan dlm peti ais...


Abaikan kulit limau atas meja tu..Ngeh3...Sile salahkan Haziq..xpasal2 Haziq plak y kne petik..  =p



Rase2 tak cukup sejuk, tambahkan ketul ais..haha..aku memang suke minum sejuk2, baru rase puas.



Nota kaki :- Dulu time berdiet aku minum ni pagi2, kenyang sampai waktu lunch..


(◕‿◕✿)
 
 
X.O.X.O.
 

4 comments:

cik hani said...

sangat berkhasiat..

Fizah said...

yummyliciousnyaaaa...slurpppp ;)

zarith said...

tang nak buang biji limau tu yang malas tu. huhhuhu...
masa buat tu, air tu tapis ke tak?

NM03 said...

hi... singgah sini terus follow. kita pun tgh mengamalkan jus buah campo mcm tu gak. belom hapdet n3 je lagi.

jom, kalu sudi follow kita jugak. hehehe