Nuffnang Adds

Friday, June 21, 2013

Simple Magazine File Makeover

Salam semua,

Bosan dengan magazine file korang yang ada sekarang? Meh aku nk share ape yang aku da buat pada magazine file aku yang plain tu..

Rini aku tak berape ade mood sangat nak cite panjang2. Busy, banyak keje ni. [sempat pulak ko nk update blog bagai kan..lempang laju2 tau la] ..Layan gamba jela eh..



Magazine file ni aku beli kat Ikea sebab murah. RM4.90 dapat 5.


  Bahan2 yang perlu, magazine file, double-sided tape, gunting, sellotape, label dan gam.

Untuk tutorial penuh, korang boleh refer blog I Heart Organizing ni. Aku pon follow tutorial ni jugak.
Terpulang pada korang nak tampal semua atau pon tampal bahagian yang nk tunjuk je...
Aku tampal kedua-dua belah bahagian yang nak tunjuk je...Bile da bosan dengan bahagian yang panjang, boleh tukar bahagian pendek pulak...

 Bahagian pendek - selalunya bahagian ni la orang tunjuk kan..

 Bahagian panjang...

Ok, last sekali jangan lupe tepek lebel ye.... Of cos la magazine file ni untuk keguaan kat rumah aku..Gile ko siap ade sewing pattern bagai kat office. huhu. Kedua-dua bahagian aku tepek ngan label. Senang, nanti da bosan boleh tukar...

Ha...yang simple plain ni baru untuk kegunaan office. Pilih kasih x aku? Untuk uma bukan main gune wrapping paper bagai. Untuk office gune recycle paper je... Kejam!

 Before and after

 Before and after


Nota kaki :- Harap2 sempat nak join GA Kak Fizah.


(◕‿◕✿) 
X.O.X.O


7 comments:

nurulhuda said...

dah lama cari magazine rack yang kosong macam gini.. nnt nak pi beli kat ikea laa =)

p/s: kiter pun nak buat gini jgk tuk failing kat rumah tapi magazine rack tak jmpa, terbantut.. padahal wrapping paper dah lama beli, hehehe...

Siti Fatimah said...

Ikea punye murah.. =)
pasni bole la serbu Ikea.

Fizah said...

very very VERY nice!!!

klu akk jumpa wrapping paper ni kat kedai sure tak amek sbb takde mata hikmat nk bygkn hasilnya...tp dah tgk awak buat terus rasa nk cari sebijik cmni..hihi...gud idea dear!! =)

UMIE SUE said...

haaaaaaaaaa..bagussss..nak cari jugak kotak cam ni..murah lah

IeRA said...

kreatifnya... tak pernah terfikirlah pulak

adianiez AIDA said...

i like!!!
aida lom bleh buat gini lagi sebab umah penuh!!! umah kecik le kata kan. tgh tunggu umah baru siap lagi 1 tahun hi hi hi...

just azura! said...

wrapping paper cantik! beli kat mane? anyway nice idea.. :)