Nuffnang Adds

Thursday, July 11, 2013

Tak dapat Ikea, Tesco pon boleh

Salam Ramadhan semua,

Mesti ramai yang dah tau kan, meja kecik seakan-akan side table Lack keluaran Ikea ni ada dijual kat Tesco. Aku pon da lame aim nak beli, cume terfikir mungkin tak perlu lagi jadi pendamkan jela dulu hasrat hati aku ni. Sekadar cuci mate je. Tak dapat beli, tenung gamba jela hari2..huk2, sadis!

Ni Ikea punye...



Ni pulak kat Tesco..

 Harga RM22.90..Size aku tak sure la plak same besar ke tak.

Warna yang lain pon ada. Harga tetap sama.


Lagi satu yang aku perasan, laundry bag ni. Kat Tesco pon ade.



Ikea

 Tesco. Harga RM14.90. mahal sikit dari Ikea.




 Ada warna biru & pink jugak. Cantek warna die, secantek harga - RM26.90. Mahal bagi aku. hoho.

Bagi korang2 [termasuk aku] yang di luar KL-Selangor, cepat2 la pergi cari kat Tesco. Bukan takat Tesco je, baru ni aku pergi Carefour pon ade jugak barang2 die yang seakan-akan barang2 di Ikea.


Nota kaki :- Minggu ni ingat nak balik Kuang berdua dengan Haziq. Ntah boleh ke tak aku nak handle die sorang2 nanti. Hmmm...  ='(


(◕‿◕✿)
 
 
 
X.O.X.O.


7 comments:

ellysa emran said...

ala, orang bukan perasan pun chop mohor dari ikea or tesco...asal nampak cantik n ada function utk kita guna. hihi...

JaJa_NoRLiza said...

akak akan carik harga yg paling murah...tak kesah dr mana asal dia...hehehhehe

cik hani said...

Mana yg murah itu yg biasa kami rembat..hihi

UMIE SUE said...

su pun beli.mas etu rm10.semalam pi dah 22.90..
su ade beli yg ikea jugak
su tengok sama je saiznye

Fizah said...

tesco mmg byk brg yg mcm ikea...=)

ANAK MAMA SAYANG said...

Yup..setuju ngan fizah...

penyisir rambut said...

ye ke,,baru taw kat tesco byk brg cm ikea...ingatkan kat ikea je sume ade..sedih betul sebab kat ipoh takde ikea.. huhu...selalu pegi tesco pegi area brg basah je..tak bjalan2 dekat area perabot..sbb masih duduk rumah mak..